måndag 22 augusti 2011

Tabberas på kylskåpet.

Go kväll ensam hemma.
Fick bli ett hopplock av vad som fanns i hemmet till middag. Man får passa på när man bara ska laga till sig själv. Då är man inte så kinkig.

Det blev en
Grönsakspanna, 1 port:
1 quornfilé
2 små morötter
Alexandras hemmaodlade brytbönor, ca 10 st
frysta haricots verts, ett gäng
3 cocktailtomater
1 vitlöksklyfta
chiliflakes
liten skvätt citronsaft
olivolja
örtsalt
salt&peppar

Skala morötterna, skär dem i mindre stavar. Skiva vitlöksklyftan. Skär brytbönorna och quornfilén i mindre bitar. Värm en stekpanna på spisen till den är riktigt varm. Lägg i lite smör och häll därefter i grönsaker, vitlök och quornen, det ska fräsa till riktigt och vitlöken ska bli nästan lite karamelliserad i smaken. Krydda med salt, lite örtsalt, peppar och chiliflakes efter smak. Ringla lite olivolja över. Tillsätt sedan en liten skvätt citronsaft. Dela cocktailtomaterna och lägg i dem den sista minuten. Låt fräsa till allt fått lite färg. Servera sedan med crème fraiche. Mycket goda smaker, trots väldigt simpla ingredienser!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar