fredag 12 augusti 2011

Husmansvego.

Så gott med klassisk svensk mat emellanåt. Svårt att få till det med vegetarisk mat ibland, om man inte ska köpa massa halvfabrikat. Men idag fick det bli, lite halvt.

"Köttbullar": ca 16 st
1 paket vegefärs, (Hälsans Kök, som inte är smulig som Quornfärs, utan fast, som två kakor)
1/2 gul lök
lite maizena
salt & peppar

Tina färsen något i mikron. Hacka löken fint. Blanda alla ingredienser i en bunken, forma till bullar, stek i smör.

Brunsås:
Vatten
Matlagningsgrädde
Buljongtärning
Soja
Maizena

Häll på vatten i stekpannan du stekt köttbullarna i. Häll på en skvätt grädde och lite soja. Lägg i en buljongtärning, låt lösas upp. Häll över till en kastrull. Vispa ner maizena, lite i taget, låt koka upp, är såsen för lös, tillsätt lite till, koka lite till, justera till lagom konsistens. Smaka sedan av med soja. Låt puttra några minuter. Klart!

Till detta blev det potatismos och smörstekta haricots verts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar