torsdag 18 augusti 2011

Pastamiddag.

Igår blev det morotssåsen tillsammans med pasta. Latmansmat för att äta upp innehållet i kylskåpet. Jag hade några morötter, en halv gullök, några quornfiléer i frysen, en halv burk crème fraiche, lite mellangrädde... Ja, då blev det detta:

Pasta-, morot- & quornröra, 2 port + extra matlåda:
4 små morötter
3 quornfiléer
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 buljongtärning
timjan
örtsalt
svartpeppar
ca 2 1/2 dl crème fraiche
en skvätt mellan-/matlagningsgrädde
spagetti till 3 port

Koka upp pastavatten och koka spagettin al dente under tiden. Värm quornfiléerna i pannan, så de går att skära i. Skala och riv morötterna grovt. Hacka löken. Fräs morot och lök i smör i någon min. Skär quornen i mindre bitar, ner i pannan. Hacka sedan vitlöken och lägg ner i pannan. Fräs till allt har fått lite färg. Krydda med timjan, örtsalt och peppar. Tillsätt sedan crème fraiche och ev lite grädde för att få något lösare konsistens. Lägg i buljongtärningen och låt puttra några min. Smaka av. När du hällt av pastavattnet, blanda sedan ner pastan i stekpannan och blanda runt. Voilà!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar