torsdag 4 augusti 2011

Chokladkärlek.

Jag är inne i en sockerfri period. Men älskar choklad. Därför blev jag så otroligt glad när Johanna bjöd mig på den här underbart kladdiga brownien! Helt utan socker.

Raw Food-Brownie:
1 påse dadlar (ca 200 g)
1 dl cashewnötter
1 dl rå kakao
1 msk kokosolja
1 nypa havssalt
Ev någon skvätt vatten

Blötlägg dadlarna i en bytta i ca 2 h. Häll sedan bort vattnet och tillsätt alla ingredienser. Mixa sedan väl. Tillsätt lite vatten om "krämen" blir för hård, men låt den inte bli vattnig. Lägg sedan ut krämen på ett fat, bre ut till en liten tårta. Ställ i kylen och låt den sätta sig något innan servering. Toppa med lite kokosflingor och kanske några skivade jordgubbar eller banan. Mums! (Jag har ibland vanlig kakao och smör istället för oljan, räknas då icke som raw food, men är lika god ändå.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar