måndag 22 augusti 2011

Sockerfri blåbärspaj.

Igår gjorde jag en blåbärspaj, som blev mycket god! Tyvärr var det inga egenplockade blåbär, det får bli till nästa gång.

Men som vanligt no sugar added.

Blåbärspaj, liten form:

Pajdeg:
ca 75-100 g smör
ca 2 dl mjöl
ca 1 tsk salt

Fyllning:
nästan 1 helt paket frysta blåbär (hade nallat på det lite innan)
ca 1 msk honung
ca 2 msk maizena
kokosflingor

Smält smöret och blanda ihop med mjöl och lite salt. Knåda ihop till en klump och tryck sedan ut i en form. Nagga lite med en gaffel, förgrädda sedan ca 10 min i 175 grader.
Tina upp blåbären tillsammans med honungen i en kastrull. Tillsätt sedan maizena och låt puttra till lagom konsistens. Fyll sedan pajskalet med blåbärsröran, strö över lite kokosflingor och grädda i ugnen i ca 30 min, 175 grader.
Servera med grädde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar