måndag 15 augusti 2011

Elin speciale.

Några smaker som går väldigt bra ihop är morot, crème fraiche och timjan.

Jag har en classic bas som funkar till det mesta och kan fyllas på med lite vad som helst och ätas till lite vad som helst.

Morotsröra/-sås, ca 2 port:
4 morötter
1 röd/gul lök
ev 1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1 buljongtärning
torkad timjan

Skala och riv morötterna grovt. Hacka lök och ev vitlök. Stek morötter och lök i några min. Tillsätt vitlöken, fräs lite till. När de fått lite färg, tillsätt då crème fraiche, buljongtärning och smula över timjan. Låt puttra i några min. Smaka av med salt & peppar.

Till pasta:
Koka spagetti al dente. Häll av vattnet och häll sedan ner pastan i stekpannan och morotssåsen. Blanda och ät. Mycket krämig och god pasta.

Till såsen är det gott att steka lite strimlad vitkål och äta som pastasubstitut om man vill det.
Gott bara i sig självt med.
Ibland har jag i lite broccoli, eller vitkål eller helt enkelt det man har i kylen. En mycket god snabbrätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar