måndag 15 augusti 2011

Söndagsfika.

Till finbesök en solig söndag gjorde jag en yoghurtglass.

Hade i bakhuvudet att jag sett något recept någon gång, nu blev det lite på måfå.
Men gott blev det!

Yoghurtglass:
3/4 stor burk turkisk yoghurt
1 liten påse frysta jordgubbar (eller annan frukt/bär)
ca 1 dl flytande honung

Mixa de frysta jordgubbarna med ca 1/2 dl honung. Jag var tvungen att tillsätta lite av yoghurten i detta också för att det skulle gå att mixa. Behöver ej mixas helt slätt.
Blanda yoghurten med 1/2 dl honung i en egen bunke. Vänd sedan ner jordgubbsmixen i yoghurtblandningen. Häll sedan upp i en form och ställ in i frysen med plastfolie på.
Låt stå i frysen ca 3 h. Ta ut och låt mjukna ca 10 min innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar