onsdag 2 november 2011

Massa, massa fix!

Nu var det längesedan jag skrev! Eller lagade mat!
Efter några intensiva veckor (som snart blivit en månad) med akupunkturbehandlingar, renovering, semestervecka på Cypern, ännu mera målande och slutligen inflytt i ny lägenhet böörjar kanske livet ordna upp sig till det normala. Fortfarande finns massor att pyssla med i lägenheten och ytterligare en akupunkturvecka har dragit igång, så det finns inte jättemycket tid till matlagning.
Men här om dagen i flyttfixandet drogs det ihop en omelett till middag.

Grönsaksomelett, 2 port:
4 ägg
ca 1 dl matlagningsgrädde
ca 1/2 dl mjölk
1 röd lök
1/2 röd paprika
ca 6 champinjoner
1 tomat
västerbottenost
salt&peppar

Skiva lök, champinjoner och paprika och fräs i smör tills de fått lite färg, krydda med örtsalt&peppar. Lägg åt sidan på ett fat. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk, krydda med salt och peppar. Blanda ner de stekta grönsakerna i smeten och häll i en smörad panna på ganska hög värme. Skär tomaten i bitar och strö över omeletten. Nyp över lite flingsalt och lägg på några skivor västerbottenost. Låt stå i ganska varm panna tills omeletten blivit fast i mitten. Servera med lite crème fraiche och en halv avokado.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar