torsdag 10 november 2011

Måndag i Aspudden.

I måndags kom Felicia förbi, för att få sig en kik på vår nya lägenhet. Denna måndagskväll i höstmörket passade det bra att inviga köket på riktigt med både soppkok och brödbak.

Mammas grönsakssoppa, ca 6 port:

(i originalreceptet består rotfrukterna av en färdig "soppmix" man kan köpa, innehållande en liten bit av varje rotfrukt, men detta fanns inte i min affär, så det fick bli lösvikt denna gång)

4 stora morötter
1 stor palsternacka
1 purjolök
1 bit kålrot
4 potatisar, fasta
3-4 buljongtärningar + vatten
några msk tomatpuré efter smak
örtkrydda
salt&peppar

Skala och hacka alla grönsaker i lagom ätstora bitar. Lägg i en stor kastrull. Häll sedan på vatten till önskad konsistens, en bit över grönsakerna. Låt sedan koka upp. Tillsätt buljongtärningar, tomatpuré, den örtkryddan du har hemma/vill smaksätta med (jag hade lite "franska örter") och lite salt och peppar. Låt koka till grönsakerna precis blivit mjuka. Smaka av med kryddor och tomatpuré. Servera sedan till nybakt bröd med mycket ost och paprika!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar