onsdag 16 november 2011

Lyxmåndag.

När Sebastian inte skulle repa bestämde vi oss för att ha en riktig hemmakväll på måndagskvällen.
Efter desperata försök att få upp hyllan i vardagsrummet la vi ner och lagade istället en god middag.

Rotfrukter fanns redan i kylen, så de fick ugnsbakas och serveras tillsammans med ett par bönbiffar som fanns i frysen och en kantarellsås gjord på pappas egenplockade trattkantareller! Så fredagsgött att ett glas rödvin passade utmärkt att servera till!

Rotrukter i ugn, 2-3 port:
4 potatisar
2 morötter
1 bit rotselleri
1 palsternacka
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
olivolja
timjan
salt&peppar

Kantarellsås:
1 näve torkade kantareller
smör
matlagningsgrädde
salt&peppar

Skala och dela alla grönsaker i lagom stora bitar. Lägg på en oljad plåt. Klyfta löken och skiva vitlöken och sprid över grönsakerna. Salta, peppra och krydda med timjan. Ringla lite olivolja över. Sedan in i ugnen ca 30 min på 190 grader. Rör om lite då och då.
Blötlägg kantarellerna i några minuter, tills de svällt upp till normal storlek. Häll sedan av vattnet och lägg i en kastrull med en smält smörklick i. Salta lite. Låt fräsa tills vätskan kokat in. Häll då på matlagningsgrädde och låt puttra till såsen tjocknat något. Smaka av med salt och peppar.

Ett mycket gott rödvin till är Viña Herminia, 64 kr på systemet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar