fredag 18 november 2011

Okej, fast det här då?


Såg det här receptet nu i tidningen "Gourmet". En helt otroligt lyxig lasagne gjord av Lotta Lundgren (Landet Brunsås mm). Kommer kanske inte unna mig att köpa in alla dessa ingredienser en vanlig dag, men det är ett riktigt festligt recept om man så skulle behöva!

Lasagne med hasselnötspesto och auberginmos, 4 pers:
2 dl rostade hasselnötter
1 liter slätbladig persilja, endast bladen
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
500 g ricotta (2 burkar)
2 små auberginer
4 portabellasvampar
4 vitlöksklyftor
50 g smör
4 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
500 g färska lasagneplattor
800 g körsbärstomater
1/2 citron

Värm ugnen till 200 grader. Mixa nötter, persilja, ägg, salt, peppar och 1 1/2 burk ricotta till en slät pesto. Ansa och tärna svamp och aubergin fint. Skiva vitlöken. Stek ihop tills det blir ett mjukt mos i smör eller olivolja. Salta och peppra. Gör en béchamelsås genom att smälta smöret i en kastrull, sänk sedan värmen, vispa i mjölken 1 dl i taget. Låt såsen tjockna under omrörning. Salta och låt puttra några minuter, red sedan med återstående ricotta. Bred ut ett tunt lager pesto i botten på en ugnsfast form. Täck med ett lager lasagneplattor och bred på ett lager auberginmos och sedan ett tunt lager béchamel. Upprepa tills fyllningen och plattorna tagit slut. Toppa med peston och skivade körsbärstomater. Pressa över citronen, strö på lite flingsalt och ringla över lite olivolja. Grädda sedan i ugnen ca 45 min.
Ah!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar