torsdag 6 oktober 2011

Rotfrukt, hösten är här.

I egenskap av Coop-medlem lyckades jag hitta diverse rotfrukter och lök för 2,90:-/kg.
Något som definitivt måste utnyttjas!

Igår blev det därför en riktig höstmiddag.

Rotfrukter i ugn, 2 port:
3 rödbetor
3 morötter
1 ordentlig bit kålrot
1 röd lök
1/2 gul lök
3 vitlöksklyftor
olivolja
salt
färsk timjan

Skala rödbetorna och dela i mindre bitar och lägg på en oljad plåt. Salta och skjutsa in i ugnen ca 15 min på 225 grader. Skala morötter, kålrot och lök och dela i mindre bitar. Lägg sedan dem på plåten med rödbetorna när de varit inne i sin extrakvart. Skär grova bitar av vitlöken och placera ut på plåten. Ringla olivolja över. Strö över färska timjankvistar och salt. In i ugnen i ca 30 min, rör om lite då och då.

Trattkantarellsås:, 2 port:
1/2 gul lök
3 nävar trattkantareller
1 skvätt matlagningsgrädde
ca 2-3 dl mjölk
maizena
salt&peppar

Fräs löken och kantarellerna i smör i en kastrull, salta lite lätt. När svampen vätskat ur, häll på grädde och mjölk, låt koka upp. Tillsätt maizena till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Till detta åt jag ett stekt ägg och mannen fick kyckling.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar