tisdag 4 oktober 2011

Kanelbullens dag

är det idag.
Och här om dagen bakade jag ett gäng

Sockerfria kanelbullar, 20 st:
150 g smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
2-3 msk honung
1-2 msk kardemumma
1/2 tsk salt
10-13 dl vetemjöl

Fyllning:
smör
honung
kanel

Ägg till pensling

Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan mjölken. Låt blandningen bli fingervarm. Häll vätskan i en bunke och lös upp jästen i den. Tillsätt honungen, kardemumman och saltet och fyll sedan på med mjöl under omrörning. Låt degen bli ganska fast och knåda den tills den blir blank och smidig. Låt sedan jäsa under bakduk ca 30-45 min.
Ta sedan upp degen (i två omgångar är lättast) på mjölat bakbord och kavla ut. Bred på lite mjuk honung och smör, och strö sedan över kanel. Rulla ihop degen till en korv och skär i lagom stora bullbitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper under duk och låt jäsa ca 30 min. Pensla sedan med ett ägg och grädda dem ca 15 min på 175 grader, tills de fått lite färg.
Riktigt fluffiga och goda bullar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar