onsdag 14 september 2011

Kvällssoppa.

Efter träningen igår blev det restätande till max.
Perfekt för en värmande

champinjonsoppa, 2 port:
ca 10-12 riktigt små champinjoner (kanske 6-8 vanliga)
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
salt&peppar
1/2 buljongtärning
vatten
en liten skvätt matlagningsgrädde
fryst persilja

Skär upp lök och champinjoner. Fräs i lite smör i en kastrull. När svampen vätskat ur, tillsätt vitlöksklyftan, grovt hackad. Låt fräsa lite till. Salta och peppra. Slå på vatten, så det precis täcker svamp och lök. Lägg i en halv buljongtärning. Låt koka några min. Mixa sedan alltihop. Häll sedan i en skvätt matlagningsgrädde. Smaka av med kryddor och persilja. Låt puttra lite till innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar