torsdag 15 mars 2012

Supermüsli!

Så mycket frön som nu finns i olika påsar i vårt hem, som resultat av en storhandling till denna underbara müsli!

Frömüsli med gojibär, aprikoser, russin och kanel, ca 1,5 liter:
5 dl boveteflingor
2 dl cashewnötter
1 1/2 dl sötmandel
1 1/2 dl hasselnötter
1 dl valnötter
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl riven kokos
1 1/2 dl kokande vatten
1/2 dl rapsolja
2 msk honung
2 msk kanel
1 1/2 dl russin
1 liten påse gojibär
1 påse torkade aprikoser

Grovhacka alla nötter och blanda nötter, frön, kokos och bovete i en bunke. Lös upp honungen i det kokande vatten och tillsätt rapsolja och blanda runt. Häll sedan över fröblandningen och tillsätt kanel. Rör runt ordentligt tills allt är jämnt fördelat. Hacka aprikoser och blanda med gojibär och russin, men låt stå vid sidan så länge. Sprid fröblandningen jämnt på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på ca 175 grader i 30 min. Rör om på plåten ca var 10e minut. När müslin blivit rostad, ta ut och låt svalna. Tillsätt sedan bär och frukt. Blanda ihop och häll upp i en genomskinlig burk, för den här müslin blir så vacker att man nästan måste ha den framme!



2 kommentarer: