tisdag 6 mars 2012

Krämig raw-spagetti

Jag hittade ett liknande recept i en Detox-kokbok, och det här blev min variant. Riktigt krämig och god.

Squash- och morotspasta med kokospesto och kanderade cashewnötter, 1 port:
"PASTA"
1/2 liten eko-squash
1 morot
Citronsaft
Rapsolja
Lite fryst blandsvamp (hade kvar i frysen)
PESTO
ca 1/2 dl cashewnötter
ca 2 msk kokosflingor
1/2 liten röd chili
1 bit ingefära
1 tsk honung
en skvätt vatten
en skvätt rapsolja
KANDERADE NÖTTER
ca 1/2 dl cashewnötter
ca 1 msk honung
chiliflakes

Strimla squashen och moroten med en potatisskalare i en bunke. Kläm över citronsaft och ringla lite rapsolja. Stek svampen i lite smör. Mixa cashewnötter, kokos, chili, ingefära och honung till en relativt fin massa. Tillsätt därefter lite vatten och olja, och mixa lite till så det blir en dressing av det. Värm en stekpanna och ha i honung och hela cashewnötter och chiliflakes efter smak. Stek ett par minuter tills nötterna fått färg och blivit alldeles knäckiga. Blanda spagettin med svampen och dressingen. Toppa med de kanderade nötterna. Supergod smak, med enkla och oerhört nyttiga medel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar