tisdag 21 februari 2012

Fredagsmiddag

Med besök från västkusten lagade vi en riktig

Vego-bourguignon, 6-8 port:
300g quornbitar
1 stor morot
1 gul lök
salt&peppar
2 msk vetemjöl
5-6 dl rött vin
4-5 dl buljong
1 1/2 msk tomatpuré
1/2 tsk timjan
1 lagerblad
2 vitlöksklyftor
1 burk syltlök
ca 400 g champinjoner
1 paket vegebacon

Skala och skär morötterna i skivor och hacka löken, fräs tillsammans med quornbitar i smör. Salta & peppra. Pudra sedan över mjöl, rör om ordentligt. Häll på vin och buljong, tillsätt tomatpuré, timjan, lagerblad och pressa i vitlöksklyftorna. Låt koka upp under omrörning. Sedan kan det här stå och puttra ett bra tag, ca 1 h. Dela sedan champinjonerna och fräs i smör tillsammans med vegebaconet. Lägg i fräset i grytan tillsammans med syltlöken. Låt sjuda i några minuter och smaka av. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar