fredag 30 augusti 2013

Sockerfri kladdkaka

Igår var det gemensamt fotbollstittande här hemma. Då fick den goda raw food-kladdkakan återupplivas! Den har varit med förr och kommer ursprungligen från Johanna. Det är en supergod kladdkaka som är helt naturlig och raw. 



Raw kladdkaka:
2 dl cashewnötter
10-12 dadlar
1½-2 dl kakao
1 msk kokosfett
en nypa vaniljpulver
ev en skvätt vatten
kokosflingor

Till servering:
vispad grädde
skivad frukt, ex banan, nektarin

Dela dadlarna och ta ut kärnan och lägg dem i en bunke tillsammans med nötterna. Häll på vatten och låt ligga i blöt under minst en halvtimme. Häll av vattnet och blanda i kakao, kokosfettet och vaniljpulvret och mixa ihop till en slät smet. Tillsätt ev några droppar vatten om den känns för tjock. Bred ut krämen på ett fat till en jämn kaka och strössla med kokosflingor. Ställ den sedan i kylen en stund innan servering. Ät tillsammans med grädde och frukt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar