lördag 17 augusti 2013

Gräddig kantarellpasta med vax- och bondbönor

Tyvärr hittade vi inga kantareller under vår skogspromenad, men gick förbi Hötorget och hann inhandla en påse precis innan stängning. Vi ville ha en svamppasta med mycket krispigt grön, så både bondbönor och vaxbönor fick vara med i det här receptet.


Gräddig kantarellpasta med vax- och bondbönor, 3 port:
tjock spagetti (ex barilla, storlek nr 9) 
smör
2 scharlottenlökar
ca 4 dl kantareller
ca 12 skidor bondbönor
2 stora nävar vaxbönor
2 vitlöksklyftor
en bra skvätt vitt vin
ca 2 dl matlagningsgrädde
riven pecorino efter smak
ett knippe bladpersilja
salt & svartpeppar

Koka pastan efter anvisning. Hacka lök och dela kantarellerna. Fräs i rikligt med smör tills svampens vätska kokat bort. Salta och peppra. Spritsa bondböneskidorna och ta ut bönorna, koka i ett par minuter. Kyl sedan i kallt vatten och skala dem (som en mandel). Dela vaxbönorna grovt och koka i ett par minuter. Tillsätt hackad vitlök, kokta bondbönor och vaxbönor till svampen. Låt fräsa en liten stund. Tillsätt en skvätt vin. Puttra ytterligare någon minut. Tillsätt grädden och låt sjuda ihop. Tillsätt grovhackad persilja och smaka av. Blanda ner pastan i pannan. Riv över ost och blanda runt. Servera toppad med lite extra havssalt, riven pecorino, svartpeppar och en persiljekvist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar