tisdag 4 juni 2013

Enkel tofugryta med glasnudlar

Tänkte att jag kanske skulle ge liv åt denna lilla blogg igen. Jag startar upp med en megasnabb och enkel tofugryta med lite chilihetta och krisp från vårspröda sockerärtor. Det här är ett recept (ungefärligt) från den fina Bonniers vegetariska kokbok.




Tofugryta med sockerärtor och purjo, 2-3 port:

1 paket marinerad tofu
1 purjolök
1 ask sockerärtor (ca 150 g)
1 burk kokosmjölk
2-3 msk sambal oelek
2 msk soja
olja

Tärna tofun och stek i en skvätt olja tills den fått färg. Lägg åt sidan på ett fat. Strimla purjolök och dela sockerärtor. Stek även dem i lite olja tills de blivit lite mjukare. Lägg undan en sked eller två för att toppa med vid servering. Häll över en burk kokosmjölk, lägg i sambal oelek och soja. Låt puttra i ca 3 minuter. Smaka av och servera med valfria nudlar. Toppa med grönsakshacket.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar