onsdag 10 juli 2013

Sommarsallad med quinoa, nektariner, äpple och cashewnötter

Igår hälsade jag på Alexandra i hennes nya, fina lägenhet. Vi lagade en supergod sallad, sprängfylld av grönt och annat gott. Frukt i sallad är verkligen en riktig höjdare. 


Sommarsallad à la Alexandra, 3-4 port:
1 litet paket sallad, ex mâche
1½ dl quinoa
ca 2 dl frysta gröna ärtor, tinade
2 morötter
ca 10 cocktailtomater
1 nektarin
1 grönt äpple
2 avokado
en stor näve solrosskott
solroskärnor
ca 1 dl (blötlagda och avsköljda) cashewnötter*
färsk timjan

Förslag på dressing:
olivolja
balsamvinäger
liten klick dijonsenap
ev liten klick honung
salt & peppar


Koka quinoan enligt anvisning. Låt svalna något. Hacka upp frukten och grönsakerna i lagom stora bitar. Grovhacka cashewnötterna och strö över dem och solroskärnorna. Repa några kvistar timjan och blanda runt alltihop. Servera med valfri dressing.


* Blötlägger man nötter får man bort fytinsyran som finns i nötterna och hindrar oss från att ta upp deras näringsämnen, och som även binder till mineraler i kroppen och gör vi får svårare att ta upp även dem. Samma gäller för frön och säd.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar