Efter några intensiva veckor (som snart blivit en månad) med akupunkturbehandlingar, renovering, semestervecka på Cypern, ännu mera målande och slutligen inflytt i ny lägenhet böörjar kanske livet ordna upp sig till det normala. Fortfarande finns massor att pyssla med i lägenheten och ytterligare en akupunkturvecka har dragit igång, så det finns inte jättemycket tid till matlagning.
Men här om dagen i flyttfixandet drogs det ihop en omelett till middag.
Grönsaksomelett, 2 port:
4 ägg
ca 1 dl matlagningsgrädde
ca 1/2 dl mjölk
1 röd lök
1/2 röd paprika
ca 6 champinjoner
1 tomat
västerbottenost
salt&peppar
Skiva lök, champinjoner och paprika och fräs i smör tills de fått lite färg, krydda med örtsalt&peppar. Lägg åt sidan på ett fat. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk, krydda med salt och peppar. Blanda ner de stekta grönsakerna i smeten och häll i en smörad panna på ganska hög värme. Skär tomaten i bitar och strö över omeletten. Nyp över lite flingsalt och lägg på några skivor västerbottenost. Låt stå i ganska varm panna tills omeletten blivit fast i mitten. Servera med lite crème fraiche och en halv avokado.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar