I fredags var det dags att laga till resterande trattkantareller ihop med västerbottenostbiten vi hade kvar sedan förra helgens svampplockande. Det resulterade i en underbart god paj.
Trattkantarell- och västerbottenostpaj, ca 4 port:
DEG:
ca 150-200 g smör
ca 3 dl mjöl
ca 1 tsk salt
FYLLNING:
1 gul lök
ca 7 dl trattkantareller
1 stor näve bladspenat
salt&peppar
STANNING:
2 ägg
1-2 dl mjölk
ca 2 dl västerbottenost
salt&peppar
Smält smör och blanda i en bunke tillsammans med mjöl och lite salt, till krämig konsistens. Tryck ut i en pajform, "håla" den med en gaffel och förgrädda ca 10 min i ugnen på ca 175 grader.
Hacka lök och stek den tillsammans med kantarellerna i smör tills de fått lite färg. Salta och peppra försiktigt, lägg i det sista i bladspenaten och låt den stekas bara någon minut. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Riv sedan ner osten i äggblandningen, rör om. Lägg svampröran i formen och häll sedan över äggstanningen. Grädda ca 40 min på 175 grader. Ät tillsammans med en god sallad och kanske en liten vitlökscrème fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar