Därför får nog måndagsmiddagen bli en liten linsgryta (4 port):
1 gul lök
2 msk olivolja
2-3 krm chiliflakes
2 tsk curry
2 tsk spiskummin
3-4 dl röda linser
1/2-1 blomkålshuvud
1 burk krossade tomater
2-3 msk crème fraiche
3-4 dl vatten
salt & peppar
Hacka löken, fräs i oljan i några minuter. Lägg sedan i curry, kummin och chili, fräs lite till. Häll i de sköljda linserna. Tillsätt krossad tomat, vatten och crème fraiche, låt puttra i 10 min. Grovhacka och skölj blomkålen. Lägg i den i grytan och låt puttra i ytterligare ca 15 min, tills kålen och linserna är mjuka. Smaka av med salt, peppar, chili, kummin och curry.
(Vill man ha lite extra fräs kan man även ha i lite kanel, lite färsk riven ingefära eller koriander.)
Ät tillsammans med en grönsallad. Eller ris, bulgur, quinoa, bröd om man hellre gillar det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar