I måndags fick vi en falkenbergare på besök över natten, så då bjöd vi på middag bestående av en sallad med olika sorters bönor tillsammans med ugnsrostade rotfrukter, halloumi och tzatziki.
Grön bönsallad, ca 6 port:
1 paket haricots verts
1 paket sugar snaps
½ paket sockerärtor (de platta)
2 salladslökar
½ kruka mynta
olivolja
en skvätt vitvinsvinäger
citronsaft
salt & peppar
Strimla sugar snaps och sockerärtor. Koka haricots vertsen i några minuter så de mjuknar något. Skiva salladslöken och strimla myntan och lägg i en skål. Häll över olivolja, en liten skvätt vinäger och pressa över en halv citron, smaka av med salt och peppar. Blanda ihop bönorna (gärna när haricots vertsen fortfarande är lite ljumna) och häll över dressingen.
Tzatziki, ca 6 port:
½ gurka
ca 2 ½ dl grekisk/turkisk yoghurt
½ vitlöksklyfta
salt & peppar
Dela gurkan och ta ur kärnorna. Skiva den eller riv. Blanda med yoghurt, pressad vitlök och salt & peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar